Rotite din vinete umplute

de anuta in Mancaruri de legume, 18 Mai 2019 | 1586 vizualizari

 

Retete pentru mese in familie".
Pentru ca se apropie sezonul vinetelor recomand aceasta delicioasa reteta!

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mare si groasa
  • o mana de carne tocata de curcan
  • 10-15 ciuperci proaspete
  • 1 ardei mare rosu
  • 1/2 cescuta de cus-cus
  • sare
  • condimente uscate
  • 1 lingura de legume deshidrtate fara sare
  • 1 lingurita de pasta de tomate diluata cu 100 ml apa
  • 1 legatura de patrunjel dat la blender cu un strop de ulei de masline si un praf de sare
  • ulei de maline
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rotite din vinete umplute:

Jumatate de cescuta de cus-cus se opareste cu 3/4 cescuta de apa fiarta, se adauga un strop de ulei de masline, un praf de sare, se acopera si se da deoparte sa se inmoaie.
Vanata mare se spala, se sterge, apoi se taie in 4-5 rondele groase de cca 3-4  cm care se frig pe un gratar uns cu un pic de ulei. Rondele fripte pe ambele parti se scot si se scobesc in partea superioara cu o lingura, indepartand o parte din miez, dar lasand fundul vinetei si peretii ei cu o grosime de 1-1,5 cm; se stropesc in cavitatea formata cu un strop de ulei de masline si un praf de sare, apoi se asaza in tava tapetata cu hartie pentru copt, una langa alta si se dau la cuptor pana ce se inmoaie bine miezul, cca 25-30 min.

Intre timp taiem felite subtiri ardeiul,ciupercile, lasand 4-5 ciupercute (cele mai mici) intregi, fara piciorus, si le calim intr-un pic de ulei de masline. Ciupercile intregi dupa cele calim pe ambele fete, le scoatem pe o farfuriuta, apoi adaugam in legumele calite, carnea tocata de curcan si lasam sa scada tot sucul lasat de carne amestecand continuu, adaugam si cus-cus-ul inmuiat, saram, condimentam, adaugam si legumele deshidratate fara sare, adaugam si 1/2 ceasca de apa, pasta de tomate diluata si amestecam usor pana ce scade tot sucul si obtinem un amestec omogen cu care umplem fiecare disc de vanata scobita, ajutand-ne de o lingura cu care presam usor si deasupra picuram din sosul de patrunjel, peste care am mai adaugat ulei de masline; deasupra amestecului punem cate o ciupercuta intreaga, calita cu scobitura piciorusului in sus, pe care o umplem cu patrunjel dat la blender si bagam din nou la cuptor pana se rumeneste usor, cca 15 minute. Se servesc reci, simple sau cu smantana, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rotite din vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Legume la cuptor